Er det sundhedsfarligt at bruge lysterapi?

Lyskilderne, som anvendes til lysterapi, er særdeles sikre. Der er intet, der tyder på, at lysterapilamper eller lysvisir beskadiger øjnene. De afgiver blot en lille smule UV-lys, som er meget mindre end normal dagslys. Hvis du er bekymret for din hud, eller er blevet rådet til at undgå UV-lys, så er lysterapi ikke noget problem.

Der er få mennesker, der oplever bivirkninger med lysterapi, men disse bivirkninger er ofte milde og omfatter hovedpine, trætte øjne, kvalme og hyperaktivitet.

Bivirkningerne løses ved at stoppe lysterapibehandlingen. Derefter afprøver man gradvis over de følgende dage, hvor lang en behandlingstid der er passende. Andre mennesker beklager sig over søvnløshed. Det skyldes ofte, at de anvender lysterapi for sent på aftenen.

Lumie tilråder alle med alvorlige øjenproblemer at konsultere deres øjenlæge, før man begynder på nogen form for lysterapibehandling.

Selvom det ikke er almindeligt, så er der nogle børn, der får vinterdepression. Det er helt sikkert for dem at få lysterapibehandling. Husk på, at lysterapilamper er elektriske apparater. Derfor bør børn overvåges under lysterapibehandlingen. Det er heller ikke noget problem at anvende lysterapi, mens der er børn tilstede i samme lokale, eller hvis de sætter sig ved siden af dig, mens du får lysterapi. Der er meget lidt forskning, som omfatter spædbørn og lysterapi. For at være på den sikre side anbefaler Lumie, at spædbørn ikke opholder sig tæt ved en lysterapilampe.

Al videnskabelig forskning antyder, at lysterapi er sikkert at anvende under graviditet. Der er faktisk forskere, der forsøger sig med lysterapi i stedet for antidepressiv medicin ved gravide kvinder med depression og fødselsdepression.

Tilbage til blog