Hvor lang tid varer en lysterapibehandling?

Populært sagt: jo stærkere lys - jo mindre tid varer en lysterapibehandling.

Med de mest effektive lysterapilamper, som afgiver 10.000 lux på en arms længde, har du dagligt kun brug for ca. 30 minutter eller mindre. Lysterapilamper med LED teknologi afgiver blåberiget hvidt lys og er særdeles effektive. Her kan du også nøjes med kortvarig behandling på ca. 20-30 minutter.

Lysterapilamper på et mellemniveau afgiver ca. 5.000 lux på en arms afstand. Her varer en lysterapibehandling ca. 60 minutter. Dette tiltaler mange brugere.

Hvis du har mulighed for at tilbringe længere tid foran en lysterapilampe (f.eks. ved skrivebordet), eller hvis du kan gå til og fra i løbet af dagen, vil varigheden af lysterapibehandlingen med lysterapilamper på laveste niveau, som afgiver 2.500 lux, typisk vare 2 timer og er et økonomisk alternativ.

Alle mennesker er forskellige. Derfor vil vi til at begynde med råde dig til, at anvende din lysterapilampe en smule længere end anbefalet og se hvordan effekten udarter sig. Hvis dine symptomer er forbedret efter få dage, kan du gradvis nedsætte behandlingstiden og se, om det gør en forskel.

Tilbage til blog